miercuri, 6 noiembrie 2019

Fragment dintr-o scrisoare a părintelui Ghelasie





(...) În cele arătate, nu vă descumpăniți și fiți cu Taina Credinței Creștine, ce este Primirea și Ascultarea de Cuvântul Domnului Hristos. Astăzi este mai mult ca oricând tendința autodivinizării, a falsei Spiritualizări. Magia bioenergismului ce este cultivată de mulți este această tendință”... Creștinismul nu face magia energiilor proprii, ci are Taina Energiei Harice, ce nu este a Creației, ci de la Dumnezeu direct.
Este reală și o energie proprie ce aparent face miracole, dar aceasta este o energie tot de Creație, nu este cea Divină. Noi, Creștinii, căutăm Energia Harică Divină, dincolo de energiile de Creație... Fiți cu atenție!
Nu vă lăsați amăgiți de energiile de Creație, chiar dacă aparent sunt binefăcătoare. Că sunt și foarte înșelătoare”. Căutați Energiile Harice Divine ce lucrează prin cele șapte Taine ale Bisericii. Cei ce nu lucrează prin cele șapte Taine ale Bisericii nu au Lucrarea Energiilor Harice, ci au magia energiilor de Creație ce nu sunt Divine, ci un “paranormal tot de Creație.
Lumea de astăzi se desparte de cele șapte Taine ale Bisericii, pe care le înlocuiește cu magia unui miracol laic de energii mecanice și desacralizate... Noi, Creștinii, facem deosebirea între energiile mecanice de Creație și Energiile Supravii Harice Divine.
Noi căutăm Lucrarea Harului. Nu faceți dușmănie cu nimeni. Rugați-vă pentru ceilalți, să se lumineze... Vor înțelege și ei cândva, deși la mulți este prea târziu...
Maica Domnului să vă ocrotească!


Ierom. Ghelasie Gheorghe
Mânăstirea Frăsinei



Niciun comentariu: